PROJEKTIRANJE VRTA

UREĐENJE VRTA

NAVODNJAVANJE VRTA

ODRŽAVANJE VRTA

Uređenje vrta, okućnice, dvorišta

Uređenje vrta, okućnice ili dvorišta tj. poslovi koji spadaju u taj segment posla odvijaju se nakon prihvaćenog projekta i ponude te se započinje sa radovima prema stručno ustaljenom rasporedu.

Naravno da ova faza ovisi o tome što smo dogovorili i koje su specifične potrebe vašeg vrta, ali generalno gledajući uređenje vašeg vrta obično započinjemo pripremnim zemljanim radovima (čišćenje trena, bageristički radovi, iskopi, navozi plodne, zemlje grubo i fino planiranje itd.). Nakon pripremne faze uređenje vrta uključuje pripremu površine za sadnju biljnog materijala i izvedbu travnjaka . Potom dopremamo biljni materijal te krećemo u sadnju prema prihvaćenom projektu . Uređenje vrta obuhvaća sve radnje oko izvedbe radova do konačnog produkta obavljene od školovanih djelatnika naše tvrtke a sve pod stručnim nadzorom inženjera hortikulture. U tom segmentu posla smo izuzetno odgovorni i nikada svoje djelatnike (vrtlare) ne ostavljamo bez nadzora inženjera koji pozorno prati proces i vama je stalno pri ruci za sva vaša pitanja i nedoumice. Uređenje vrta tako dobiva svoj puni smisao, a to je zadovoljan kljent tj. postaje posao koji mora biti napravljen na visokom nivou kako bi opravdao visoka očekivanja naših investitora. Nažalost u Hrvatskoj posluju mnogi pojedinci koji svojom nestručnošću štete ugledu struke i tu uvijek savjetujemo klijente da provjere reference i radove pojedinih ponuđača. Što se tiče naše tvrtke rado će mo vas osobno provesti kroz neke naše vrtove kako bi ste se uvjerili u kvalitetu našeg rada i vidjeli je uživo pri čemu također možete porazgovarati s nekima od naših klijenata o razini kvalitete naših usluga.

Nakon detaljnog pregleda svih obavljenih radova koje obuhvaća uređenje vrta, vrt predajemo budućim korisnicima.

Ipak uređenje vrta tada nije u potpunosti završeno jer za sve svoje radove dajemo garanciju u trajanju od godine dana kako bi smo bili sigurni da se sav biljni materijal kvalitetno primio te da je vrt u potpunosti zaživio,a vaš ulog ostao siguran. Pitate se zašto baš godinu dana, a naš odgovor je da je godina dana dovoljno da bilje prođe dva razdoblja vegetacije proljeće i jesen u kojem se korijenov sustav u potpunosti prilagodi na novo stanište i ukoliko biljka do tada ne propadne može se smatrati da se ona u potpunosti primila. Tada je naš posao koji se odnosi na uređenje vrta završen tj. on uvijek završava zadovoljnim klijentom koji je opravdao svoju investiciju.

Kroz faze hortikulturnog uređenja vašeg vrta koje obuhvaćaju dvije faze i to projektiranje vrta i uređenje vrta projektiramo i izvodimo sve vrtne elemente kao što su:

1. Vrtne staze
2. Vrtne stepenice – vrtne stube
3. Suhozidi
4. Kamenare – kamenjara u vrtu
5. Krovni vrt
6. Vrtne konstrukcije pergole, sjenice itd
7. Vodeni vrt
8. Vertikalni vrt

Pod uređenje vrta može spadati i ugradnja sustava automatskog navodnjavanja što također nudimo našim klijenitima, o čemu će biti više govora u slijedećem pasusu.